Dykning i Thailand

Dansk dykning - Koh Lanta Dansk PADI dykker center i Thailand - Koh Lanta

Koh Lanta ligger i Andaman havet, som virkelig byder på noget af verdens bedste dykning. Divesites'ne / dykkerpladserne ud for Koh Lanta er helt ideelle for både nybegyndere og erfarne dykkere. Med en gennemsnitligt sigt på 15-30 meter og vandtemperaturer på min. 27 grader er dykningen fra Koh Lanta let og ubesværet.
I højsæsonen december-marts har vi en fast bestand af djævlerokker ( manta rays ), zebra hajer og blacktip hajer. Og i månederne februar, maj og november er der gode chancer for at se hvalhajer. Som lidt ekstra krydderi har vi også huledykning på øerne Koh Haa og Phi Phi Island læs mere nedenfor.

Priser på dykning fra Koh Lanta

Fundive:
Hvis du har et dykker certifikat, fx PADI Open water.
Phi Phi, Koh Haa og Hin Bida
(2 dyk, alt udstyr, mad, divemaster, pick up)
(Der er marine park fee på 600 Bath)
3.500 Baht
Hin Daeng/Hin Muang
(2 dyk, inkl. alt udstyr, mad, divemaster)
3.900 Baht
King Cruiser
(2 dyk, inkl. alt udstyr, mad, divemaster)
3.900 Baht
Nat dyk - inkl. lygte 4.800 Bath
Snorkeling (ca 3 timer i vandet, alt udstyr, mad, guide, pick up)
(Plus marine park fee på 400 Baht)
1.500 Baht

Padi dykkercertifikat:
Hvis du vil lære at dykke.
Discover Scuba Diving / Prøve dyk
(1 dag, 2 dyk, alt udstyr, mad, instruktør, undervisning, pick up)
(Plus marine park fee på 600 Bath)
Prøve dyk forløb
4.500 Baht
Scuba Refresh
(certificerede dykker, som ikke har dykket i lang tid)
5.000 Baht
PADI Open Water Diver
(4 dyk, alt udstyr, PADI bøger,
dykker instruktør, dykkercertifikat og mad på båden, pick up)
(Plus marine park fee på 1200 Bath)
Hvad er et PADI open water kursus ?
14.500 Baht
PADI Advanced Open Water - Hin Deang
(6 dyk, inkl. alt dykker udstyr, PADI bøger, dykker instruktør og mad på båden, pick up)
(Der er marine park fee på 1800 Bath)
14.300 Baht
Emergency First Response course 4.900 Baht
PADI Rescue Diver 14.500 Baht
PADI Rescue and EFR 17.500 Baht

Du er altid mere end velkommen til at skrive til mig, hvis du har brug for mere information. Kontakt dansker i Thailand

Dykkerpladser / Divesites Koh Lanta:

Hin Daeng / Hin Muang:

Sværhedsgrad: Medium
Dybde: 8 - 70 Meter
Disse to klippeformationer har ry for at være et af verdens fem bedste steder at dykke, nok mest fordi at man i højsæsonen ser Manta rays på næsten alle dyk. Men selv om man ikke ser manta'er, er stedet virkeligt godt. Der er som regel rigtig god sigt 20-40 m, og man svømmer bogstaveligt talt i store fiskestimer. Barracuda, Tun, Makreller, Groupers, Batfish, kæmpe muræner, Yellow Boxfish, Lionfish, Crocodile Needlefish, Trevallis, Blæksprutter, Manta rays, Hvalhajer (Whaleshark), Zebrahajer.
undervandsbilleder - Manta ray Hin Daeng undervandsbilleder - Dykker på Hin Daeng undervandsbilleder - Hin Daeng revet

Koh Haa:

Sværhedgrad: Let
Dybde: 5 - 30 Meter
Koh Haa betyder oversat til dansk de "fem øer". Og består af fem små smukke klippeøer. Egentlig er der seks øer, men hvorfor den sidste ikke blev talt med, er der ikke rigtig nogen der ved.
Koh Haa er suverænt det smukkeste dykkersted omkring Lanta. Med strandsande som flormelis, er det en fantastisk oplevelse, at svømme i land ved lagunen på Koh Haa 3.
Dykningen på de fem øer er enorm alsidig, med alt fra lette dyk i lagunen til strømdyk og huledykning. Med en sigt på 25-40 meter i højsæsonen er stedet ideelt til fotografering og nybegyndere.
Clown Triggerfish, Skildpadder, Moorish Idol, Lionfish, Clownfish, Crocodile needlefish, Søheste, ghost pipefish, Barracuda, Kæmpe muræner, Pufferfish, Blacktip, Whaleshark, Yellow boxfish, Banded seasnake mm.
undervandsbilleder - Clowntriggerfish undervandsbilleder - skilpadde undervandsbilleder - Pipefish

Phi Phi Island og Bida øerne:

Sværhedsgrad: Let-medium
Dybde: 5 - 35 Meter
Phi Phi Island er nok mest kendt for stedet hvor "The Beach" med Leonardo Di Caprio, blev filmet. Det er et meget yndet bade og snorklested.
Blandet dykkere er Phi Phi øerne nok mest kendt for hajer. Vi ser nemlig meget ofte Zebra og Blacktip hajer. Selv om hajerne kan være pænt store, er de naturligvis helt ufarlige, og efterhånden har hajerne vænnet sig så meget til dykkerne, at man ofte får nogle fantastiske oplevelser på tæt hold.
Triggerfish, Skildpader, Moorish Idol, Lionfish, Clownfish, Crocodile needlefish, Barracuda, Kæmpe muræner, Pufferfish, Trevallis, Store Makreller og Tun, Yellow boxfish, Banded seasnake, Blacktip shark, zebra shark, mm.
undervandsbilleder - zebra haj undervandsbilleder - Lionfish undervandsbilled - Hajer Thailandh

Hin Bida:

Sværhedsgrad: Medium
Dybde: 3 - 25 meter.
Hin Bida er en kæmpestor flad klippe, som rejser fra bunden og næsten op til overfladen. Det er at af de steder hvor vi næsten altid ser Zebrahajer, og ofte 3-4 stykker ad gangen. Hajerne på Hin Bida har gennemtiden vænnet sig til vores tilstedeværelse og er ofte ret nysgerrige. De lever af skaldyr og andre småfisk, og er derfor helt ufarlige for mennesker.
Angelfish, Yellow boxfish, Muræner, Lionfish, Pufferfish, Zebrahajer.
undervandsbilleder - rokke ray koh lanta - skildpadde Hajer Thailand

King Cruiser:

Sværhedsgrad: Medium
Dybde: 14 - 32 meter
Den 4 maj 1997 var King Cruiser på mystisk vis kommet ud af kurs, og det lykkedes hende at ramme den eneste undervandsklippe i 25 sømils omkreds af hendes daglige rute. King Cruiser havde sejlet på den samme rute 365 dage de sidste 10 år. Skibet sank på under en time på en smuk forårsdag helt uden vind eller bølger. Alle passagererne nåede sikkert i redningsbådene og ingen kom noget til. Der florerer stadig den dag i dag mange rygter om forsikringsfusk.
King Cruiser bro King Cruiser vrag King Cruiser, vrag Thailand Vraget er i dag fuldfortjent et af områdets populæreste divesites. På trods af hun ikke har ligget så mange år i vandet er King Cruiser stærkt medtaget, af saltvand og bølger. Men faktisk har skibets langsomme nedbrydelse, åbnet op til nye passager i vraget som ikke tidligere var tilgængelige for sportsdykkere, hvilket faktisk gør den endnu mere spændende. Man kan stadig nyde mange af skibets dele- bla. propellen, toiletterne på agterdækket og en lille del af broen. Det er også muligt for øvede dykkere at penetrere flere dele af bildækket og lastrummene. Det skal dog nævnes at King Cruiser ikke kan dykkes pga. strøm i dagene omkring fuldmåne. Barracuda, Tun, Makreller, Groupers, Batfish, kæmpe muræner, Lionfish, Crocodile Needlefish, Trevallis, Skildpadde, Yellow fusiliers.

PP Underwater Zsunami Memorial:

PP memorial består af 3 firkantede mindesøjler med lokale indskriptioner fra de respektive lande. Yderligere et lille pavillion lignende hus, med et altid svajende flag. Huset kaldes på thai "Sala" og er et lille tempel uden for templet. Salaén er bygget af tømmer, som er samlet op af vandet, efter zsunamiens ødelæggelser. Dette divesite er underligt nok ikke kendt af ret mange. Hvilket gør at man netop kan dykke stedet i dybsindig respekt. Hvilket stedet fortjener, da det er ment som en gravsteds monument til ære for de døde, og de som så tappert kæmpede, overlevede og hjalp Phi Phi Island og Thailand til genopbygning.

phi phi tsunami memorial