Info om Koh Lanta - Andaman havet - Thailand

Koh Lanta

Koh Lanta er kendt for at være en lidt mindre turistet ø, og stemningen her på øen er meget afslappet. Dette mærkes tydeligt på de lokale som markant skiller sig ud fra de andre steder, ved at være mere oprigtige, søde og jordnære. Mindre turistet betyder også at de store fastfood kæder mm. Ikke har etableret sig endnu. Forretningslivet består primært af små hyggelige resturanter, butikker og boder med alt lige fra badetøj de nyeste kopi film'er - Men lad os slå fast at Koh Lanta ikke er et shopping mekka - her skal man enten til Krabi eller Phuket

Koh Lanta strand Longtail boat - Koh Lanta thailand Longtail - taxi båd i thailand

Tag temperaturen på din ferie

Rejsebøgerne er her meget uenige, vores erfaring er dog følgende:
Højsæsonen starter i midt november og strækker sig til slutningen af maj. Temperaturen starter i november på 28-30 grader og stiger gradvist til midten af april, hvor den topper med 38-40 grader i skyggen. Men selv udenfor sæsonen er vejret fornuftigt, dog med risiko for 1-2 regnvejrsdage om ugen. Fra juni til oktober ligger temperaturen normalt omkring 25-30 grader.

Da Koh Lanta jo ligger på Thailands vestkyst, blæser der ofte en frisk vind på øen, hvilket er meget behageligt, specielt i årets varmeste måneder.

Hvordan kommer jeg til og fra Koh Lanta

Generelt om indenrigsrejser i Thailand:

Fly rejser: Vi kan her anbefale Air Aisa, som er Asiens svar på Ryan Air. De er billige og professionelle.
Fra Bangkok til Krabi, som er den nærmeste lufthavn i forhold til Lanta, er der 2 afgange dagligt - typisk kl. 09.45 og 18.30, man kan ind imellem være heldig at få billetter til kun 499 baht + skat. Der er dog rift om de billige billetter, så book i god tid. www.airasia.com
Tog og bus: Thailand er rimeligt etableret med togruter, og pengepungen afgør helt på hvilket niveau man ønsker at rejse. Generelt er det en meget billig rejseform. Kan bookes på dagen. Fra Bankok til Lanta, er forbindelsen dog ekstrem dårlig. Hvilket betyder meget lang rejse tid, og den sidste del skal gøres i 2 forskellige busser.
Bus: Der findes et hav af forskellige busser I Thailand, med meget forskellige priser. Men selv de dyre er forholdsvis billige. Generelt skelnes der imellem store busser og minibusser. Store busser: De er meget billige, er mere komfortable end minibusserne. På lange ture bliver man som regel serviceret med drikkevarer, puder og tæpper. Kan bookes på dagen. Bangkok til Krabi - bussen går fra southern station ( sai dai mai ), der går en hver time i mellemrummet 16.00 - 20.00. turen tager ca. 11 timer, og koster ca. 650 baht = kr. 100.
Minibusser er noget dyrere, til gengæld kommer man her noget hurtigere frem, med et minimum af ventetid. Kan bookes på dagen. Fra Bangkok til Krabi anbefaler vi de store busser fra "southern station" (Sai dai mai). Fra Krabi busstation går der minibusser til Koh Lanta hver time fra 07.00 til kl. 15.00. Turen varer ca. 2 timer. Kan bookes på dagen.
Færger: Der findes et utal af færge forbindelser til de forskellige øer. Igen får man her hvad man betaler for. Skal nogle gange bookes dagen før.
Fra Krabi og Phuket kan man også sejle til Lanta. I højsæsonen er der 2 afgange - en tidlig morgen og en omkring kl. 12.30. Udenfor sæsonen sejles der kun om morgenen.